Zune HD blew when connected to amp

Zune Parts, Discussion, Upgrades & Repair

Moderator: Rapid Repair Team Mods

Post Reply
Pistolbelt
Noob
Noob
Posts: 2
Joined: August 31st, 2012, 12:41 am
My Device: Zune HD 32gb
I've owned this device for: Three months or more.

Zune HD blew when connected to amp

Post by Pistolbelt » August 31st, 2012, 12:46 am

Hi guys,

I connected the audio cable into my zune media dock whilst the zune was sitting in it. The audio cable was connected to my amp..which was turned on...hence I blew my Zune. Can anyone give me a good diagnostic as to what exactly I have blown in the Zune and if it is repairable please. I had done this before in the past with the result being the zune froze and a hard reset fixed it. Guess I am paying for my laziness...

It will not turn on, will not connect to pc, hard reset does nothing. Totally bricked.

Thanks

User avatar
bvronko
Moderator
Moderator
Posts: 377
Joined: July 24th, 2006, 10:35 pm

Re: Zune HD blew when connected to amp

Post by bvronko » September 10th, 2012, 9:28 am

Well the Zune HD has only one circuit board and no other peripheral components other than the buttons and screens so it is likely that the motherboard is damaged. If that is the case then it may not be worth the cost because the motherboard is the most expensive component. If you still want us to look at it here is a link to get started http://www.rapidrepair.com/shop/zune-re ... vices.html

Pistolbelt
Noob
Noob
Posts: 2
Joined: August 31st, 2012, 12:41 am
My Device: Zune HD 32gb
I've owned this device for: Three months or more.

Re: Zune HD blew when connected to amp

Post by Pistolbelt » September 28th, 2012, 4:02 am

Thanks for your honest reply. Looks like will be searching ebay for a second hand one :-(

Post Reply